Maak ook van je dak een groene oase met een groendak van sedum. Want groendaken hebben veel voordelen. Voor je gezondheid, het milieu en je energierekening. 

 

Hou je van groen? En vind je het milieu belangrijk? Kies dan niet alleen voor een groene tuin. Maar ook voor groen op je dak. Ontdek alle voordelen van een groendak hier! 

Er is meer groen nodig in Nederland. Want groen is goed voor biodiversiteit (blije bijen), onze gezondheid en voor het milieu. En daar kun je zelf wat aan doen. Want zoals het oude gezegde luidt: een betere wereld begint bij jezelf. Een groenere wereld dus ook. 

De hoogste tijd dus voor meer groen rondom je huis. In je tuin natuurlijk, maar zeker ook op je dak. Want elke vierkante meter groen helpt!

Maak van elk dak een groene oase

Heb je een aanbouw, carport, schuur, tuinhuis of veranda met een plat dak? Of woon je in een huis met een plat dak, zoals een bungalow bijvoorbeeld? Dan heb je een ideale plek binnen handbereik voor nóg meer groen. Want op een plat of licht hellend dak kun je een groendak van sedum aanleggen. En dat is makkelijk hoor. Want groendak-systemen zijn tegenwoordig zó eenvoudig te installeren, dat je al binnen een dag kunt genieten van een prachtig groen dak. En van alle voordelen ervan.


Groenliefhebber? 

Kies ook voor een groendak

Dit zijn de voordelen van een groendak.

Een groendak van sedum heeft heel-erg-veel voordelen. Benieuwd? We zetten de groendak voordelen hieronder voor je op een rijtje. 

GROENDAK VOORDELEN MILIEU

Sedum kan heel veel water vasthouden. En dat is superfijn in een tijd waarin we steeds vaker te maken krijgen met wateroverlast door zware regenval. Met een groendak van sedum voorkom je waterschade en zorg je ervoor dat de rioleringen in jouw straat minder vaak overlopen. 

Maar ook bijen en vlinders worden blij van sedum – want zij hebben groen nodig om te kunnen leven. Leg je een groendak van sedum aan op je dak? Dan creëer je een hele fijne omgeving voor insecten en draag je bij aan veel meer biodiversiteit. En ook aan een gezondere en mooiere wereld. 

GROENDAK VOORDELEN GEZONDHEID

Sedumplantjes hebben een heel bijzondere eigenschap: ze filteren schadelijke stoffen – zoals fijnstof en CO2 – uit de lucht. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook heel goed voor jou. Want de lucht rondom je huis wordt door een groendak van sedum veel schoner. 

Ook fijn: sedumplantjes hebben een geluiddempende werking van maar liefst 10 decibel! Een groendak op je huis zorgt er dus ook voor dat het lekker stil wordt binnen. En daar word je heel relaxed van – heerlijk toch, na een dag hard werken?  

FINANCIELE VOORDELEN GROENDAK

En last, but not least: een groendak is heel aardig voor je portemonnee! 

  • Een groendak isoleert en zorgt ervoor dat het in de winter warmer is in huis. Je bespaart dus energie. 
  • Een groendak maakt je dak koeler en zonnepanelen werken daardoor veel efficiënter.
  • En je airconditioning hoeft dus ook minder hard te werken.
  • Huizen met een of meer groendaken zijn 4 tot 8% meer waard op de woningmarkt.
  • En je dakbedekking gaat ook 2 tot 3 keer langer mee.

Groendak subsidie

Als kers op de taart geven veel gemeentes in Nederland subsidie voor milieuvriendelijke verbeteringen aan je huis. Zoals een groendak dus. En die subsidie kan oplopen tot wel 50% van de aanschafprijs. Dan krijg je dus meteen de helft al terug! 

Meer informatie over groendaken

Oké, je weet nu dat een groendak op je huis of bijgebouw heel veel voordelen heeft. En dat het makkelijk is om een groendak aan te leggen. Maar we kunnen het ons ook voorstellen dat je meer wilt weten over dit mooie product. 

Heb je vragen of wil je meer informatie over groendaken? Neem dan even contact met ons op. Onze groenexperts helpen je graag verder!