Geveltuin

Misschien wel de meest ingewikkelde beplantingsopgaven zijn de levende muur en begroeide daken. De Bloeimeesters vinden dat begroeide muren grote toekomst hebben; ze vergroenen een onvriendelijke stedelijke omgeving. Duidelijk het grootste probleem bij verticale beplanting is het geven van houvast aan plantenwortels, zodat de planten zich kunnen ontwikkelen. De Bloeimeesters hebben voor de levende tuin tal van oplossingen bedacht en ontworpen om dat mogelijk te maken. De planten moeten ook voldoende water krijgen en het moet mogelijk zijn om de planten te leiden als ze eenmaal aan de groei gaan. Begroeide muren en daken maken absoluut deel uit van het stedelijke landschap van de toekomst. Ook grote plantenbakken zijn ideaal voor ”eettuinen” op dakterrassen.

Gelukkig is de keuze bij De Bloeimeesters enorm en kunnen we prachtige plekken maken. Er behoren ook ramblers toe, bodembedekkende planten en heesters. Je kunt ze over en tegen allerlei constructies in een tuin laten groeien. Klimplanten zijn heel nuttig tegen een trellis geleid of als scherm voor minder fraaie, maar noodzakelijke bouwsels in de tuin, zoals een schuur.

Patio

Patiotuinen zijn zeer belangrijk, aangezien het meestal het enige stukje buitenruimte voor de gebruikers is. De planten in een patiotuin moeten droogte kunnen verdragen, omdat de mogelijk omringende (harde) materialen het vocht uit de grond wegzuigen, de temperatuur ter plekke kunnen verhogen en een regenschaduw veroorzaken die ervoor zorgt dat planten dicht bij  muren geen inkomende neerslag ontvangen. In plaats van een irrigatiesysteem kun je veel organisch materiaal door de grond werken en ieder jaar mulch opbrengen, dit helpt het vocht in de grond te houden. De Bloeimeesters helpen je graag met de meest bijzondere ontwerpvormen, toegepast om de mogelijkheden maximaal uit te buiten en geven beplantingsadvies voor droogteresistente soorten.