Groendak Lichtgewichtsysteem

44,9554,95

Wil je ook een schitterend groendak en wil je het zelf aanleggen? Dan is het sedum lichtgewichtsysteem van de Dakvergroeners écht wat voor jou. De naam geeft het al een beetje weg: dit groendak systeem is heel erg licht. Dat komt doordat de substraatrol van puur steenwol is gemaakt. Kies de staffel die bij het aantal vierkante meters past en vul zelf het aantal meters in.

Het Groendak lichtgewichtsysteem bestaat uit 3 lagen
De sedummixmat is voorbegroeid met ongeveer 11 verschillende soorten sedumplanten, hierdoor ontstaat een laag van ongeveer 30 milimeter. De onderliggende kokosvezelmat zorgt ervoor dat de plantjes beter groeien. De sedummixmat is bij levering minimaal voor 95% begroeid.

De substraatrol heeft een dikte van 20 mm. Het materiaal is gemaakt van steenwolvezel en dat maakt zwaar daktuinsubstraat overbodig. Dit zorgt er dus voor dat het systeem een lichtgewicht systeem is. Het materiaal is perfect geschikt voor de sedumplantjes om goed te kunnen groeien. Daarnaast bevordert het de wateropname en vasthoudendheid.

De volgende laag is een drainagedoek met filtervlies en heeft een dikte van 20mm. Deze laag zorgt voor de optimale drainage in het systeem. De drainagemat is flexibel en bestaat uit een niet geweven filter en een sschedingsvlies met daarin een drainerende kern van lusvormig prolypropyleen. Dit alles zorgt ervoor dat het systeem veel water kan afvoeren. Het vliesdoek is daarnaast ook nog eens wortelwerend!

Technische specificaties
Dit groendak is geschikt voor daken met een hellingshoek van 0 tot 15 graden en weegt 40 tot 45 kilo in verzadigde staat.

Sedummixmat (Mix van 8-12 verschillende soorten sedum). | Daktuinsubstraat extensief bestaat uit Lava, Bims en Compost | | Drainagelaag, kern van lusvormige polypropyleen filamenten, boven en onderkant is voorzien van een filtervlies. Sedummixmat (2×0,60m), Substraatrol (1x6m), Drainage (1x36m, lange rol. Tenzij minder meters nodig). Sedummixmat 3cm, Substraat 2 cm, Drainage 2 cm.

Subsidie
Veel gemeentes stimuleren duurzame aanpassingen aan woningen van hun inwoners. Het groendaksysteem is natuurlijk duurzaam. Veel gemeentes kennen dus ook een subsidie toe aan mensen die hun woning en omgeving verduurzamen. Vraag daarom altijd even naar het beleid van jouw gemeente, want wie weet hou je er nog wat aan over!

Neem eens een kijkje op de Energie Subsidiewijzer. Hier staat veel informatie over de subsidies.

Maat

, , ,

Winkelwagen